Dakterras aanleggen

dakterras-aanleggen

Een dakterras aanleggen is echt een aanrader. Je kunt genieten van de gezonde buitenlucht, gezellig iets drinken met vrienden en familie of op een zomeravond in alle rust dineren. Een dakterras biedt dan echt tal van voordelen.

Maar dat is nog niet alles, want een dakterras aanleggen verhoogd ook de waarde van je woning aanzienlijk. Er zijn dus oneindig veel redenen voor een dakterras aanleggen en daarom is het belangrijk om zowel de mogelijkheden en beperkingen af te wegen voordat je plannen gaat maken.

Kun je zomaar een dakterras aanleggen?

Is het mogelijk om zomaar een dakterras aan te leggen. Als het dak geschikt is voor de aanleg van een terras, dan is de verleiding natuurlijk groot om meteen aan de slag te gaan. Maar er moet natuurlijk wel het een en ander geregeld worden.

Wist je bijvoorbeeld dat je verplicht bent om een stedenbouwkundige vergunning aan moet vragen? Wanneer je in het bezit bent van de vergunning schakel je het best de hulp van een architect in. Vooral wanneer je weinig kennis hebt van de technische kant die bij de aanleg van een dakterras komt kijken.