Scooterverzekering vergelijken

In dit blog bespreken we alles over een scooterverzekering vergelijken. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Ik kan me voorstellen dat je staat te popelen om op je scooter te springen en de weg op te gaan.

Maar voordat je de weg op kunt gaan, zul je wel een scooterverzekering af moeten sluiten. Het is namelijk wettelijk verplicht dat je een verzekering afsluit voor de eventuele schade die je aan iemand anders z’n scooter of voertuig aanricht. Dit wordt ook wel de wettelijke aansprakelijkheid oftewel WA genoemd.

Maar naast het verzekeren voor WA is het ook mogelijk je dekking uit te breiden met een diefstaldekking of een allrisk dekking.

Je scooter dekken tegen diefstal of all risk

Met de scooterverzekering WA+ diefstal ben je verzekerd tegen diefstal van je scooter. Helaas geven statistieken weer dat circa 2% van alle scooterbezitters te maken krijgen met diefstal van zijn of scooter. Wel is het verstandig om te weten dat je wanneer je scooter gestolen is je scooter alleen verzekerd is als je scooter op slot hebt gezet met het standaard slot en minstens een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met een WA+ all risk verzekering ben je verzekerd tegen diefstal en schade die je zelf aan je scooter hebt veroorzaakt. Je bent dus ook verzekerd als iemand anders de schade aan je scooter veroorzaakt, door bijvoorbeeld vandalisme of door een aanrijding. Het klinkt misschien logisch, maar als je opzettelijk schade aan je scooter veroorzaakt dan is het niet mogelijk om dit te verhalen op deze verzekering.

Sluit een volledige scooterverzekering af

Op de website van fastfuriousscooters.nl kun je snel en eenvoudig een scooterverzekering afsluiten. Binnen een paar minuten kun je een goedkope scooterverzekering afsluiten voor je scooter. Dus wacht niet langer en bezoek vandaag nog fastfuriousscooters.nl!